Cursus Kind en Hond start weer

Cursus Kind en Hond.

 

Volgens onze visie heeft een hond een leider nodig. Eigenschappen van een leider zijn onder andere: een sterk karakter hebben en consequent zijn.In de praktijk wordt vaak gedacht dat een kind geen leider kan zijn.

 

Toch is het (gelukkig) een feit dat veel kinderen al op jonge leeftijd een hond als huisdier hebben en daar dan ook graag goed mee omgaan. Ze laten hun hond netjes uit, spelen er mee en willen dan ook dat de hond naar ze luistert. Het is hun maatje!

 

Wij hebben ons als club afgevraagd hoe wij de kinderen kunnen ondersteunen in de omgang met hun hond. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat uw kind de hond ontspannen kan uitlaten en het uw zoon/dochter is toevertrouwd om met de hond uit te gaan wandelen? Om u en uw kind te helpen met het goed ‘leiding kunnen geven’ aan de hond, hebben wij de cursus kind en hond opgestart. De doelstelling van deze cursus is de vriendschap tussen hond en ‘baas’ te vergroten zodat er een (nog) hechtere band ontstaat. Wij ervaren dat een training “omgaan met de hond” de kinderen ook zelfverzekerder maakt, een leuke bijkomstigheid!

 

Wij leren de kinderen hun hond te begrijpen en de eigenschappen van de hond te herkennen. Omdat wij het trainen van de hond als ontspanning zien, doen wij dit in een ongedwongen en relaxte sfeer. Wij willen graag dat het gezellig maar zeker ook leerzaam is. Iedere les bevat kort een theoretisch deel waarbij de jonge baasjes uitgelegd krijgen wat ze gaan doen en waar ze op moeten letten. Uw kind en hond zullen spelenderwijs worden getraind door onze trainers. Door het doen van spelletjes en oefeningen ervaren zij in de praktijk de verbeteringen. Kortom: Geen druk, maar wel veel resultaat.

 

De kinderen leren welk effect hun gedrag en gevoel heeft op het gedrag van de hond. Is het juist de bedoeling om achter de hond aan te rennen als hij wegloopt of werkt het beter om de hond te negeren? Als de hond niet luistert, moeten we dan aan de riem rukken of juist werken met snoepjes? Dit is een greep uit de onderwerpen welke tijdens de les behandelt zullen worden.

 

Laat uw kinderen veel meer plezier aan hun hond beleven en geef uw zoon/dochter op voor deze cursus! De cursusduur is 13 weken en wordt gegeven op zaterdagochtend. De eerste les is op zaterdag 15 april.

 

Schrijf u snel in, want vol=vol!

 

*** De cursus is voor kinderen vanaf 8 jaar en onder toezicht van een eigen ouder.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- René ter Maat of Bertha Dooieweerd op zaterdag ochtend in ons clubhuis; of

- Bertha Dooieweerd, telefonisch, via 06 49 63 91 61

- Website 

 

 

Ga terug
� 2019 GHSV Harderwijk