Mondioring

<Deze pagina is in opbouw> 

Mondioring is vorm van hondensport waarin een vorm van bewaking/politiehonden/ipo verwerkt zit. dit alles gegoten in een situatie welke voor de hond en de geleider onverwacht en nieuw is. 

Wat zit er in mondioring:

In mondioring zitten de volgende hoofdgroepen van trainen:

 

- Pakwerk/manwerk

Dit onderdeel heeft als doel de hond te leren een overvaller/boef staande te houden. Als een persoon zich vreemd gedraagd is dit nog niet een boef. In dit soort gevallen moet de hond de persoon met rust laten. Pas als de persoon de hond of zijn baas duidelijk aanvalt mag de hond zelfstandig ingrijpen. Ook is het mogelijk dat de eigenaar van de hond de opdracht geeft de pakwerker staande te houden en/of te bewaken. Verder worden in deze categorie ook opdrachten voor het bewaken van voorwerpen en het zoeken van de pakwerker gegeven.

 

- Appel

Het onderdeel appel zit verweven in het hele programma. Overal moet de hond zijn gehoorzaamheid tonen. ook zijn er specifieke oefeningen waarin de hond dit moet tonen. Zo wordt de hond vooruitgestuurd moet hij overhindernissen heen springen/klauteren en voorwerpen ophalen. Ook als een pakwerker langsloopt maar geen bereiging is hoort de hond gehoorzaam bij zijn eigenaar te blijven. Ook moet de hond ergens neergelegd worden en zal de eigenaar uit het zicht verdwijnen. In die

 

- Speuren/Sorteerproef

Bij de oefeningen waar het reukvermogen van de hond belangrijk is zal de hond moeten tonen dat hij met zijn neus kan werken. De hond zal hier uit meerdere dezelfde voorwerpen een voorwerp uit moeten zoeken welke van zijn eigenaar is. Dit is een sorteer proef. ook zal de hond pakwerker op moeten zoeken. 

 

Al deze oefeningen zullen uitgevoerd worden onder verschillende en onbekende omstandigeheden.

� 2019 GHSV Harderwijk