Clicker

 

De Clickertraining is niets meer en niets minder dan een andere manier om uw hond (uitgesteld) te belonen. Het gebruik van de Clicker komt van oorsprong vanuit het trainen van dolfijnen en is inmiddels een veel gebruikte methode. De training gaat geheel zonder druk. We geven deze training niet meer als curus maar als megelijkheid om tijdens onze cursusen de clicker te gebruiken.

 

 

De Clicker is een klein mechanisch klik apparaat dat altijd op dezelfde hoogte en hetzelfde volume een klikgeluid geeft als u het indrukt. Iedere Clicker heeft zijn eigen, voor de hond herkenbare, klik. Gebruik tijdens het Clicker-leven van uw hond altijd maar 1 en dezelfde Clicker. Als u een nieuwe Clicker gaat gebruiken, moet u dit geluid weer opnieuw aanleren bij uw hond.

 

De Clickertraining werkt met voer en dan het liefst heel lekker voer waar de hond dol op is en wat hij anders nooit krijgt. Bij voorkeur klein zacht voer, zoals stukjes kaas, runderworst, zachte brokjes. Gebruik kleine stukjes die de hond snel en makkelijk kan doorslikken. U hebt een handvol nodig voor 1 trainingssessie. Verminder in gelijke mate het normale voer dat u de hond dagelijks aanbiedt want anders kan uw hond te dik worden.

 

� 2019 GHSV Harderwijk